Ihmettelen vain, miten olette saaneet tälle yhden tähden ja Gouden Carolus Christmasille neljä. Molemmat ovat kuitenkin hyvin samantyylisiä, voimakkaan anismaisen mausteisia ja melko täyteläisiä oluita... Lienee arviotilanteessa, pohjien määrässä, tai tarjoilulämpötilassa se merkittävin ero...?
Onneksi olkoon, olette törmänneet ensimmäiseen lähes makeuttamattomaan lambiciinne (ei tosin sieltä parhaasta päästä)! Happamuus johtuu villihiivojen alkuunsaamasta maitohappokäymisestä - joka todella tuntuu kirpeältä, ellei sekaan laiteta kosolti sokeria (näihin ei siis käytetä lainkaan hiivaa). Kuivat ja happamat makeuttamattomat lambicit (esim. Cantillon, Girardin, 3 Fonteinen, De Cam, Boon) ovat olutmaailman hienoimpia helmiä. Jos jatkatte harrastustanne vielä 5-10 vuotta, uskon että kyllästytte makeisiin tökötteihin, ja alatte arvostaa luonnollisempia ja haastavampia makuja. Onnea matkaan!
Kun kerran noin ahkerasti oluita maistelette, olisi varmaan syytä selvittää hieman myös oluttyylien taustaa. Tämäkin olut on varsin maukas flaamilainen hapan ale, vaikkei aivan tyylinsä huippuihin lukeudukaan. Happamuus johtuu tammitynnyrikypsytyksen aikana tapahtuvasta maitohappokäymisestä, ja on oluen luonnollinen ominaisuus - ei merkki siitä, että se olisi pilalla.
Siis en oikein ymmärrä että miten tällaista kuravettä voi väittää oluen maistelijat parhaaksi Suomalaiseksi olueksi. Kaikenlisäksi Porilaiset ylpeilevät tällä kuravedellään.
Ei todellaankaan olueiden makuhelmiä. Juotuna menee alas, mutta mitään nautintoa on turha hakea. Ehkä enemmänkin janojuoma tai suuremmissa määrin kelpaa myös humaltumiseen. Kylmänä ehdottomasti siedettävämpi, kuin lämpimänä.
Mitä itse olen reissuillani Latviassa Aldarista juonut, niin mausta olen pitänyt. Mielestäni tämäkin on siis todella hyvä juomisolut niin kylmiin kesäiltoihin, kuin iloisille talviterasseillekkin. Ei mitään merkittävää, mutta nautittavaa tavaraa.
Niin, onko se sitten olutta? No aivan sama helevetin hyvää. Sima tulee tosiaan mieleen, hieman äkäsempä maku Ja jos joku sanoo "sitsun" makuiseksi niin jo on saa#£½\na!!!!!!