Koff Portteri Suomi
Sinebrychoff (Carlsberg) baltic porter
  • Alkoholipitoisuus: 7,2 %
  • Väri: pohjaanpalanut kahvi
  • Pakkaus: pullo 330ml
  • Hintaluokka: 1,50 EUR

No se on aika mustaa. Vaahtoaa keskiasteisesti. Makean siirappinen, en ole varma tuoksuuko alkoholi läpi? Palaneen makean ällö maku. Tulee mieleen nuotiossa poltettu puukeppi, joka kastetaaan sitten diesel/pö-astiaan (siis hajun perusteella). Koffimaisen erikoinen. Maistuu polttoöljyltä. Erikoinen maku. Hyh hyh, onko tässä mitään positiivista. Kuitenkin selkeästi makukomponentteja havaittavissa etu- ja jälkimaussa (lokeroitunut maku). Lämmetessä parannee. Ainoa positiivinen asia on, ettei alkoholi maistu! Hiiltynyttä paskaa. Tämä olut vetää suun mutrulle. Kieltämättä suomalaiseksi olueksi varsin luonteikas.

Arvosana:

Lisätty: 2006-10-04

Kommentit (7)Arvosana:

unfuckingbeliveable (2010-12-04 19:19:12)
Pikimustaa.Hapan kahvi.Lakritsaa ja humalaa.Jälkimaku vetää kurkun kuivaksi.Todella uskomatonta etta tää voi olla näin hyvää ottaen huomion mikä massa panimo tätä valmistaa.


Johnny Rio (2009-02-01 19:38:25)
Jos olen joskus sanonut, ettei ole olemassa omalaatuista kotimaista olutta, olen väärässä.. Koffin porter on todella poikkeuksellinen kotimainen olut. Tämä miltei sysimusta olut on kuin nestemäistä siirappia joisi. Maussa jotakin lakritsan ja salmiakin vivahteita, erittäin paahtunut(voisi sanoa, että palannut). Vähintään lievän nokinen jälkimaku kiusaa. Maku jää pitkäksi aikaa suuhun. Itseasiassa koko suu tuntuu siirappiselta. Todella erikoinen kotimainen ja paras "massatehtaan" tuote.


Abula (2008-11-13 22:42:39)
Kovasti tätä hehkutetaan Suomen ykkösoluiksi, joka toki ei ole vielä hirveenä sanottu. Ei ole tylsä ei. Suklainen paahtuneisuus muttei kuitenkaan liian makea maku kyllä hivelee makuhermoja. Ei tämä kuitenkaan ihan huippuolut ole minun mielestäni, mutta ehkä joskus aukeaa enempi. Yleisesti pidän kyllä stouteista / porttereista.


geuze (2008-11-03 22:34:49)
Koska tästä ei voi vetää mäyristä, niin tämä on kuraa? Lisäksi tyyppi on imperial stout.


Uskomatonta (2008-09-04 17:08:36)
Vai että paskaa, tässähän on kyseessä suomen hintalaadultaan toiseksi paras olut, nyt on arvioijien olutsuun makunystyrät virittäytyneet päin omaa persettä. Kyseessähän on vahva olut joka ei ole helpoin maisteltavaksi, mutta paitsioon sitä ei pidä jättää, joskus on jopa tehty niin että vahvan makunsa vuoksi tätä on kaadettu puolikkaaseen tuoppiin jotta makuun on helpompi tutustua, mutta itse pidän tätä turhuutena.

Voimakas rukiinen maku tuo mielikuvan pullotetusta ruisleivästä, mukana aavistus kahvia sekä jopa lakua. tästä suomen tosiaan kuuluu olla ylpeä, hinta ei tapa ja maku on yhtä sinfoniaa aina paksusta kestävästä vaahdosta aina viimeiseen moottoriöljyn väriseen tippaan asti


Stypid (2006-10-04 22:25:13)
Paskaa saa purkissa, mutta että pullossakin..tämähän on uutta. Olutta tästä ei tee mikään..eivät edea prosentit, jotka muuten ovat tämän tuotteen hyvät puolet. Päähän hän se menee sitä mukaa, kun mahaan uppoaa..voi vaan olla, että alkaa paha kukka kurkussa kukkimaan ennemmin, kuin pullo on kumottu. Tähän kapistukseen en tule koskemaan myöhemmin edes tikulla..tuntuu siltä, että veden puhdistamolta otetaan puhdistamaton, sitä itseään omaava vesi nesteeksi ja tähän hankitaan prosentit sokerilla..joten tulos on...? Ei tällaisia enää..olut oluena ja sokerilla kuorrutettu paska erikseen. Kahden kulauksen juominen on melkein mahdotonta..ei näin.


_Jussi (2006-10-04 21:48:14)
Todella tumma olut. Haju suht voimakas, mutta mielenkiintoinen. Voimakas rukiinen, paahdettu maku, josta en hirveästi pidä. Tämä vaatii totuttelua.


Kirjoita uusi kommentti
Anna nimesi tai nimimerkkisi, kirjoita kommentti ja anna oluelle arvosana. Vastaa lopuksi oikein spämmitarkistuksen kysymykseen. Ilman kommenttitekstiä ja arvosanaa kommenttiasi ei hyväksytä!

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Arvosana    tähteä

Vastaa kysymykseen: "Mikä se on tuo asia, joka on kätkeytymässä maiseman taakse sivun yläkuvassa?" Kirjoita vastaus pienillä kirjaimilla:

© Raksatien Olutkerho 2005 - 2023